Време е да приготвите прост, но невероятно вкусен и ароматен пай с мандарини. Можете да се влюбите в тази сладост още от първата хапка. И какво ярка цветна гледка ще имате, няма как да не ви зарадва! Затова ви желаем приятен апетит предварително ! Сигурни сме, че всички гости също ще останат във възторг от божествения десерт .
Вкусен шарен пай с мандарини
Съставки
2 средни мандарини
2-3 жълтъка
180 г пшенично брашно
0,5 ванилия
125 мл прясно мляко
100 г захар
25 г масло, разтопено, за тесто
25 г масло, заливка
1/3 чаена лъжичка сол
1,5 ч.л бакпулвер за тесто
2 супени лъжици захар за поръсване на тортата
2-3 с. л. пудра захар за поръсване на тортата
Подготовка
Разбийте жълтъците със захарта, разтопеното масло, млякото, ваниловата захар и солта.
Към получената маса добавете пресятото брашно и бакпулвера за тестото. Разбийте отново добре.
След това изсипете тестото в тава за печене и разпределете равномерно.
Отгоре подреждаме красиво резени мандарини. И полейте с разтопеното масло . И също така поръсете с две супени лъжици захар.
След това изпращаме нашия пай да се пече във фурната, предварително загрята до 180 градуса , за 30-35 минути. След половин час опитваме за готовност с клечка за зъби. Ако сладкишът е готов се изважда и се поръсва с пудра захар.
Вижте видео рецептата тук: