Само 3 съставки и радост за небцето

вход през zajenata.bg
За Жената
Само 3 съставки и радост за небцето
5388
Снимков материал: pixabay.com
Само 3 съставки и радост за небцето

Безквасната тортила се среща в почти всички кухни на света, но индийският вариант на приготвянето й е безспорно един от най-елегантните. Тортилата (въздушна питка) с тесто наподобява вкусните питки и мекички при нас

Рецептата е проста, но има и няколко нюанса. Този традиционен индийски хляб се приготвя у дома от брашно с трици, но можете да използвате обикновено брашно, просто трябва да разточите тестото на тънко.

 

Съставките

Пшенично брашно 160 g

вода 100 мл

Слънчогледово масло 60 мл

сол 0,5 ч.л.

 

подготовка

Смесете брашното със солта, налейте топла вода и омесете гъсто тесто. Добавете чаена лъжичка растително масло и отново разбъркайте добре.

Увийте тестото във фолио и оставете за 40 минути на стайна температура да втаса. Разделете тестото на 6 равни части и след това разточете всяка на тънка питка

Запържете питките от двете страни до златисто кафяво. След пържене ги оставете за кратко върху салфетка, така че да абсорбира излишното масло.

Сервирайте  индийската тортила  гореща веднага щом маслото се отцеди от нея. Може да се пържи не само в олио, но и в гхи, което напоследък стана доста популярно . Тъй като тестото е прясно, вкусът му може да бъде разнообразен с подправки на вкус или да направите сладкишите сладки, като поръсите тестото със сладък сироп. Запазете нашата рецепта и прочетете още рецепти за сладкиши!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft