Само 30 минутки ме делят от тази наслада, е как да не ги отделя да си я приготвя вечер- мехлем за душата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само 30 минутки ме делят от тази наслада, е как да не ги отделя да си я приготвя вечер- мехлем за душата
Само 30 минутки ме делят от тази наслада, е как да не ги отделя да си я приготвя вечер- мехлем за...
6372
Само 30 минутки ме делят от тази наслада, е как да не ги отделя да си я приготвя вечер- мехлем за душата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме ви рецептата за шоколадова торта с ядки и бисквити, която се прави за нула време. Готова е само за 30 минутки, а пък става вкусотия, та дрънка.

Трябват ни един пакет бисквити, сто грама лешници, сто грама орехови ядки, 200 грама стафиди, 300 грама шоколад, 200 грама кондензирано мляко, 50 грама масло, три-четири лъжици какао, три прахчета ванилия.

Първо е необходимо да вземем една купа и в нея да натрошим бисквитите на дребно.

После към тях прибавяме нарязаните или счукани ядки от всички видове, какаото, маслото, ванилията и стафидите.

Взимаме една тенджерка и в нея слагаме кондензираното мляко, заедно с натрошения преди това шоколад. Разтапяме на водна баня, докато се получи една гъста и съвсем единна, хомогенна смес.

После взимаме тази смес и я добавяме към останалите съставки като разбъркваме много хубаво всичко това. След това идва ред да изсипем тази цялостна смес в една тавичка за сладкиши и да я покрием с фолио.

Без да печем нищо, просто оставяме готовата торта за няколко часа в хладилника, за да се стегне. А преди да я сервираме на трапезата си, отгоре обилно я поръсваме с ядки, с пудра захар или я намазваме с шоколадова глазура.

Както виждате, в рецептата не фигурира захар, тъй като сладостта на тортата идва от останалите съставки в нея. Самото й приготвяне става за по-малко от 30 минутки. А после остава само да проявим достатъчно търпение и да я изчакаме да се охлади и да стегне.

Не пропускайте да си я направите у дома, тъй като ще видите какво кулинарно чудо става. Рядко вкусна е и затова може да я правите всеки път, когато ви идват гости.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft