Самса - оригинална узбекска баница със заливка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Самса - оригинална узбекска баница със заливка
Самса - оригинална узбекска баница със заливка
admin
Добавена от: admin
15580
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1. Първо се замесва тестото. В купа поставяме брашното и солта, олиото и с постепенно добавяне на топла вода замесваме средно меко тесто. Оставяме тестото да почине петнадесет минути покрито с кърпа. 
2. Разделяме тестото на девет топки. Всяка топка разточваме с размерите на малка чинийка. Деветте кори разделяме на три слоя, т.е. от три малки кори правим една купчинка, като мажем малките питки с мазнина, с изключение на последната от купчинката. Оставяме ги да престоят 10-тина минути. 


3. Разточваме корите с точилка колкото се може по-тънко. Всяка кора напръскваме с разтопена мас и навиваме на руло. Рулото нарязваме на триъгълници и ги подреждаме в намазнена тава за печене. Печем ги на 220 градуса около половин час. 


4. Счукваме чесъна с малко сол и добавяме киселото мляко. Със заливката поливаме изпечената баница и я оставяме да попие така течността десетина минути. 


Добър апетит !!!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft