Сандвичи - е дума, която на всички езици е разбираема и говорима.
Cemita Milanesa (Мексико)
Често използваното месо в Cemita е говеждото, тънко нарязано и изпържено. Кашкавалът е настърган и се поставя с малко прясна моцарела. Quesillo , мексикански сирене също се използва в рецептата. Хлебчето е меко и сандвича се сервира с чаша мляко.
Skagen (Швеция)
Открит сандвич, основата му е бяло хлебче на тост, а върху него са разположени морски дарове, често от местните скариди от брега Skagerrak, свежа майонеза домашно проготвена, горчица и нарязан копър. Накрая се изстисква малко лимон върху него.
Bauru (Бразилия)
Това е френско хлебче (без месестата част), изпълнено с топено сирене, печено говеждо и домати.Това е изобретение на студент по право от Бразилия, който през 1930 г.
Chip Butty (Обединеното кралство)
Сандвич, който ще срещнете във Великобритания често, две филии хляб, намазани с масло и пържени картофи! Често има и доматен сос, обикновен кетчуп или друг сос на вкус. Думата Butty е получен от хляб и масло. Въпреки че най-често хляб и картофи не се препоръчва да се консумират заедно, сандвича е превкусен.
Bánh Mì (Виетнам)
Това е багетче, което е изпълнено със свинско (пържено или печено), или вместо това може да има виетнамски наденица или пиле на грил, след това има консервирани сардини в доматен сос, кашкавал, пържени яйца, тофу, има пресни краставички, листенца от кориандър, кисели моркови и сосове по избор.