За 4 сандвича:
8 резена хляб за тост
1 с.л. масло
2 с.л. брашно
1 чаена чаша прясно мляко
1/4 ч.л. сол
щипка индийско орехче
дафинов лист
250 гр. шунка
225 гр. кашкавал или сирене (Грюер, Ементал, Гауда или подобни).
Първо изсушете хляба на слаба фурна за около 10-15 минути.
За соса: Разтопете 1 с.л. масло и разбъркайте с 2 с.л. брашно. Разбийте 1 чаена чаша прясно мляко, 1/4 ч.л. сол и щипка индийско орехче, добавете и дафинов лист. Варете соса, бъркайки, докато започне да къкри и се сгъсти. Извадете дафиновия лист, прехвърлете соса в купа и го оставете да изстине. Може да поставите и в хладилник за по-бързо.
Когато сосът е сгъстен, размажете го обилно върху запечения хляб (така че да покрие и ръбчетата).
Поставете шунката върху 4 от резените хляб (използвайте по 50-60 гр. шунка за всеки). Настържете кашкавала (сиренето) и го поръсете равномерно върху 8-те филии.
Покрийте филиите с шунка с тези без шунка. Поставете ги върху тавичка за печене.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути, докато сиренето отгоре се разтопи и започне да покафенява. Добре е към края да ги запечете леко на грил (или на горен реотан), за да хванат по-хубава коричка.