1/2 круша, обелена и нарязана на тънки резенчета
1 ч.л. пресен лимонов сок
1 1/2 ч.ч. нарязано на ситно пуешко или пилешко (сварено, на грил или пушено)
1 ч.л. ситно нарязана прясна мащерка
8 филии хляб за сандвичи (пълнозърнест, черен или бял по желание)
2 с.л. дижонска горчица
8 тънки резена сирене Brie (може да използвате и хубав български кашкавал)
4 ч.л. краве масло, размекнато
черен пипер на вкус
Смесете нарязаната на тънки резенчета круша с лимоновия сок и разбърайте. Смесете пуешкото месо с мащерката, подправете на вкус с черен пипер и разбъркайте. Намажете едната страна на всяка филия хляб с горчица. На 4 от тях отгоре сложете по един резен кашкавал, отгоре наредете резенчета круша, отгоре разпределете пуешкото месо. Отгоре поставете резените кашкавал и захлупете с филия хляб (с намазаната с горчица страна). Леко намажете горната страна на сандвичите с масло, поставете в контактен грил с намазаната страна надолу, намажете горната страна с масло и затворете грила. Изпечете до златисто кафяво.
Разрежете сандвичите на две по диагонал и поднесете.
Забележка: Ако не разполагате с контактен грил, загрейте тиган, поставете с намазаната страна надолу сандвичите. Отгоре поставете втори празен тиган ( или огнеупорна чиния) и вътре в нея поставете около 800 гр. тежест (например консерва) и запечете до златисто. Махете тигана с тежеста, намажете горната страна с масло и обърнете. Върнете тигана с тежеста отгоре и продължете да готвите.