280 гр. топло пушена сьомга, на тънки резени
1/4 чаша ситно нарязан червен лук
1/4 чаша нарязани листенца магданоз
2 с.л. прясно изстискан лимонов сок
1 с.л. кисело мляко или кисела сметана
2 ч.л. каперси, нарязани
1-2 ч.л. лют сос (на вкус)
1 ч.л. черен пипер
10 резена багета, нарязани на филии с дебелина около 1 см
зехтин
сол
10 листа къдраво зеле или лапад (може и листа маруля)
1/2 лимон
Смесете сьомгата, лука, магданоза, лимоновия сок, киселото мляко, каперсите, лютия сос и пипера в купа. Объркайте с вилица, за да се смесят напълно. Намажете хляба със зехтин и леко поръсете със сол (най-добре морска). Запечете на грил или във фурната до златисто и от двете страни. Извадете и леко охладете. Откъснете връхчетата на листата къдраво зеле (около 5 см. големина) и поставете по едно листо върху всяка филия. Намажете отгоре със зехтин и с лъжичка поставете част от салатата със сьомга върху всяка филийка. Изстискайте отгоре сока от лимона.