Сандвич с яйце и хайвер по скандинавски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сандвичи
Сандвич с яйце и хайвер по скандинавски
Сандвич с яйце и хайвер по скандинавски
admin
Добавена от: admin
16248
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

хляб за основата - най-добре типичен шведски сухар (knäckebröd) или обикновен бял хляб (франзела или питка/багета, разрязана в средата)
яйца - количеството е според порциите
майонеза/масло
хайвер (най-добре готов разбит)
сол
пипер
лимонов сок 
копър
чесън

Сварете твърдо яйцата. Нарежете сварените и обелени яйца внимателно на напречни кръгове, по възможност запазвайки жълтъка по средата. Ако жълтъкът се рони, винаги може да се отдели и да се пасира с малко майонеза, сол и копър.
Хайверът, ако не е предварително разбит, се приготвя по следния начин: разбиването най-лесно се постига с пасатор, но може да се намачкат яйцата хайвер с дървена лъжица и да се разбъркат с миксер. На 50 грама хайвер, при разбиването, се прибавят бавно 4 супени лъжици олио. Подправя се с копър, сол, пипер, лимонов сок и чесън на прах, по желание.
Намазват се хлебчетата с масло или майонеза. Отгоре се нареждат нарязаните яйца и върху всяко се шприцова малко от разбития хайвер. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft