1 готов пълнозърнест или бял хляб (около килограм)
2 чаени чаши обезмаслен бульон по избор
4-5 сварени яйца
1/2 глава кромид лук
1-2 супени лъжици горчица
3-4 средно големи сварени и размачкани на пюре картофа
1/2 ч.ч. майонеза
сол, черен и червен пипер
800 гр. млечна салата (Снежанка) - домашна или готов продукт
500 гр. чери доматчета (или по-дребни домати)
50 г луканка или сух салам
2 връзки нарязан магданоз
Разрежете хляба хоризонтално на 4 - така че да се получат 4 блата. Сложете в подходящо плато най-долния блат и го сиропирайте с няколко лъжици от бульона (предварително подправен на вкус). От нарязаните яйца, кромида, майонезата, горчицата и картофеното пюре плюс подправките пригответе яйчена салата. Разделете млечната салата на 3 (като оставите едната третина по-голяма и я отделите за гарнирането на тортата). Върху най-долния слой хляб намажете първата третина от Снежанката, а отгоре подредете нарязания на тънко салам или луканка. Покрийте с втория хлебен пласт и отново го напоете с бульон (не прекалявайте). Върху него намажете втората третина от млечната салата и я покрийте с резенчета пресен домат. Поставете третия блат, напоете и него и нанесете отгоре яйчената салата. Завършете тортата с последния слой хляб (капачето), без да го заливате с бульон! Отгоре и отстрани нанесете равномерен пласт от заделената последна третина от Снежанката и украсете според фантазията си с резени домат и много нарязан магданоз! Оставете тортата за няколко часа в хладилник, преди да разрежете.