Саралии с шоколад

вход през zajenata.bg
Саралии с шоколад
admin
Добавена от: admin
19894
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г готови фини кори
500 г захар
400 мл вода
60 г маргарин
50 мл газирана вода
100 г краве масло
настъргана кора от 1 лимон
5 с. л. грис
5 с. л. захар
100 г млечен шоколад
200 г орехи
1/2 капсула ванилия  

В съд сваряваме газираната вода и маслото. Охлаждаме. В купа смесваме смлените орехи, настърганият шоколад, настърганата лимонова кора, захарта и грисът.

Вземаме лист по лист от корите. Намазваме кората с охладено масло с помощта на четка.

На 5 см от края поръсваме дебел слой от ореховата смес поставяме дълъг и тънък шиш (игла за плетене) и навиваме около иглата кората на немного стегнато руло.

Навитата кора опираме в стената на тавата и с избутване на кората изваждаме иглата. Целта на избутването е да се получи "сбръчкване" на кората тип хармоника. Всичко се повтаря до изчерпване на продуктите и корите. Саралиите заливаме с разтопеният маргарин. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20-30 минути до златисто.

Сиропът се приготвя, като в подходящ съд разтопяваме 100 г от захарта на карамел на слаб огън. Заливаме 100 мл вряща вода към карамела и разбъркваме. Добавяме останалата захар и вода и варим около 10 мин до сгъстяване на сиропа, като за баклава. Накрая добавяме ванилията и разбъркваме. Заливаме с горещ сироп студените саралии, или горещи саралии със студен сироп. Задушаваме и оставяме да престои 24 часа. Сервираме охладени.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft