САРМА БЮРЕК НА ФУРНА: Ама вие още ли си играете да навивате сарми? Така е хем по-лесно, хем по-вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
САРМА БЮРЕК НА ФУРНА: Ама вие още ли си играете да навивате сарми? Така е хем по-лесно, хем по-вкусно:
САРМА БЮРЕК НА ФУРНА: Ама вие още ли си играете да навивате сарми? Така е хем по-лесно, хем...
110076
САРМА БЮРЕК НА ФУРНА: Ама вие още ли си играете да навивате сарми? Така е хем по-лесно, хем по-вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурни сме, че днешното ни предложение за вкусен обяд ще ви изненада и впечатли. Сигурно няма човек, който да не обича зелеви сарми, а зимата традиционно е периодът, в който най-често ги приготвяме.

Днес ви предлагаме вместо пипкавите зелеви сармички да си приготвите тази зелева Сарма-Бюрек - оригинален вариант на баница от зелеви листа, пълна с вкусна плънка!

Сигурно никога не ви е хрумвало да приготвите сармичките така, а вкусът е уникален. Ето какво ви трябва:

Сарма-бюрек на фурна

Продукти: 

  • 1 средно голяма глава зеле
  • 300 г кайма
  • 1 чаша ориз
  • 1 глава лук
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 1 малка червена чушка
  • 1 домат
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1/2 чаша зехтин
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка кимион
  • 1 чаена лъжичка смлян пипер

За соса:

  • 1 супена лъжица масло
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 2 чаши вода
  • щипка сол или на вкус

Приготвяне:

Отстранете твърдата средна част от зелето и го поставете в тенджера с вряща вода. Обърнете го от другата страна и варете още 3-4 минути и след това отделете листата.

През това време нарежете лука, чесъна, магданоза, домата и чушката и ги добавете заедно към месото. Добавете измит ориз, червен пипер на прах, кимион, доматено пюре, сол, зехтин, след което месото и подправките се разбъркват добре.

Отстранете централната жилава част на всяко листо и го разрежете наполовина (ако листата са по-малки, ги застъпете, за да направите продълговата "кора"). Поставете плънка по дължина върху всяка половина на листа и навийте на руло.

Нареждат се в намазнена тава, като се започне от края и се продължи към средата. Към разтопеното масло се добавя доматеното пюре, посолява се на вкус и накрая се налива вода. Варете до обединяване на съставките, след което залейте "сармите".

сарма бюрек приготвяне

Покрийте тавата с мокра хартия за печене (намачкайте хартията с ръце и я накиснете във вода, за да омекне, след което я разстелете върху тавата) и печете на 190°C около 40 минути.

сарма бюрек на фурна

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft