Сармички от лапад

вход през zajenata.bg
Сармички от лапад
admin
Добавена от: admin
20351
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 г лапад
1 ч.ч. ориз
1 голяма глава лук
1 щип. прах от сушени гъби (челядинки)
1 морков
5 листенца босилек
чубрица
мащерка
сол
черен пипер
олио
доматен сос (пресни домати)
2 ч.ч. вода

Време: 80 минути

Листата от лапада (200 г) се почистват от дръжките и се попарват. Лукът (1 голяма глава) се нарязва на ситно и се задушава в предварително сгорещеното олио. Посолява се. Добавят се измитият ориз (1 ч.ч.), настърганият на ситното ренде морков, прашецът от сушени челядинки, ситно нарязаният босилек, чубрицата, мащерката и черният пипер. Залива се със студена вода (2 ч.ч.) и се оставя на котлона да заври. Разбърква се и се оставя под капак при изключен котлон, за да поеме оризът цялата течност. С получената смес се завиват сармички в попарените лападови листа. Нареждат се в тенджера. Заливат се с подсолена вода - трябва да ги покрие. Притискат се с чиния и се варят 3 минути. Поднасят се в подлучен доматен сос или с гарнитура от пресни домати.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft