
20 броя стерилизирани лозови листа
1 ч.ч ориз
1 ч.л мляно кафе
1 шепа стафиди
1 глава лук
2 ч.л джоджен
1 к.ч смлени орехови ядки
3 с.л зехтин
2 ч.л червен пипер
Нарежете лука на ситно и го запържете в тенджера за 3-4 минути в зехтина, докато стане прозрачен. Добавете изчистения ориз и запържете и него, докато стане стъклен. След това поръсете с ореховите ядки, кафето и червения пипер.
Добавете към продуктите 1 ч.ч. гореща вода, посолете и оставете на огъня да къкри, докато оризът поеме водата. Подправете с джоджен, черен пипер и сложете стафидите.
Във всеки лозов лист поставете по лъжичка от сместа и завийте малки сармички. Дъното на тенджерата покрийте с лозови листа, върху тях наредете сaрмите и ги притиснете с чиния. Налейте вода до ръба на чинията и оставете ястието да къкри под капак 20-30 минути.