Сармички с риба

вход през zajenata.bg
Сармички с риба
admin
Добавена от: admin
8034
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 зелка
около 1 кг рибено филе 
3 с.л. соев сос
1 с.л. ябълков оцет
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. зехтин
2 щипки сол
1 ч.л. смлян черен пипер
2 скилидки настърган чесън
2 с.л. накълцан копър
кубче зеленчуков бульон
по желание - 1 яйце, 1 ч.ч. кисело мляко
 

За плънката: рибното филе измийте добре, подсушете и нарежете на парчета. Мариновайте филенцата в смес от соевия сос, ябълковия оцет, лимоновия сок, зехтина, солта, черния пипер, чесъна и копъра.
През това време отделете внимателно листата на зелката (най-добре да използвате кисело зеле). Ако зелката е прясна - пускайте листата в подсолена вряща вода за около 5 минути, така че да омекнат, след което ги прехвърлете в купа със студена вода. В средата на всеки лист сложете по малко от рибната плънка (заедно с част от маринатата) и увийте стегната сармичка. Подредете сармичките плътно в дълбока тенджера на няколко реда. Отгоре им поставете чиния, така че да ги притисне добре, добавете 2-3 пръста вода и натрошете кубчето бульон. Варете сармичките на тих огън до готовност. По желание може да приготвите заливка: когато сармите са готови, добавете в останалата от варенето им вода разбитото с киселото мляко яйце, захлупете тенджерата и я разтърсете добре, за да се смеси заливката с бульона, след което оставете 2-3 минути на изключен котлон. По желание може да пъхнете съда във фурната и да запечете на горен реотан, колкото сармичките да покафенеят леко.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft