Сарми в пикантен сос

вход през zajenata.bg
Сарми в пикантен сос
admin
Добавена от: admin
6892
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 листа савойско или бяло зеле
2 с.л. оцет
500 г кайма
100 г сини сливи
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 глава лук, нарязана на ситно
2-3 с. л. червено вино или вода
1 ч. л. кимион
1 щипка канела
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. черен пипер
сол на вкус

за соса:
2 с. л. олио
2 глави лук, нарязани на полумесеци
2 с. л. доматено пюре
1 ч. ч. зеленчуков или пилешки бульон
1 ч. л. сол
½ ч. л. черен пипер
1 с. л. мед
2 с. л. оцет

Кипват се 2 л вода с 1 ч.л. сол и оцетът и се поставят зелевите листа за 3-4 мин. Изваждат се и се подсушават.
Каймата се разбърква с нарязаните сини сливи, чесъна, лука, виното и подправките. Сместа се оформя на топка и се увива в зелевите листа. Сармите се слагат да се сварят на пара за 30-40 мин.
През това време олиото за соса се загрява и в него се слага да се сотира лукът за 3-4 мин. Добавят се доматеното пюре, бульонът и се подправя със солта и пипера. След като поври 10 мин., се добавят медът и оцетът.
Готовите сарми се сервират със сладко-киселия сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft