Настърганите моркови и нарязаният наситно лук се задушават, прибавя се измитият и почистен ориз и се пържи, докато стане стъклен. Слагат се настърганите домати и червеният пипер, разбърква се и се долива 1/2 л вода.
Плънката ври, докато оризът поеме течността. Накрая се овкусява с подправките, разбърква се и се сваля от огъня. Докато е гореща, се прибавя суровата кайма и се разбърква добре.
Солта за тестото се разтваря в 250 мл вода. Брашното се пресява, поставя се в купа, налива се подсолената вода и се меси, докато се получи разтегливо тесто.
От готовото тесто се правят малки топки, всяка от които се разточва на дебелина 2–3 мм и големина колкото длан. В тях се слага от плънката, завиват се сарми и се подреждат в предварително намаслена тава. Поръсват се с вода и олио и се пекат в предварително загрята фурна около 15–20 минути при температура 200 градуса.