Сарми в тесто

вход през zajenata.bg
Сарми в тесто
admin
Добавена от: admin
7489
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г кайма
1/2 кг брашно
1 ч. л. сол
5–6 листа магданоз
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
60 мл олио
2 глави лук
1 морков
2 домата
200 г ориз
1 ч. л. сол  

Настърганите моркови и нарязаният наситно лук се задушават, прибавя се измитият и почистен ориз и се пържи, докато стане стъклен. Слагат се настърганите домати и червеният пипер, разбърква се и се долива 1/2 л вода.

Плънката ври, докато оризът поеме течността. Накрая се овкусява с подправките, разбърква се и се сваля от огъня. Докато е гореща, се прибавя суровата кайма и се разбърква добре.

Солта за тестото се разтваря в 250 мл вода. Брашното се пресява, поставя се в купа, налива се подсолената вода и се меси, докато се получи разтегливо тесто.

От готовото тесто се правят малки топки, всяка от които се разточва на дебелина 2–3 мм и големина колкото длан. В тях се слага от плънката, завиват се сарми и се подреждат в предварително намаслена тава. Поръсват се с вода и олио и се пекат в предварително загрята фурна около 15–20 минути при температура 200 градуса. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft