Сарми на кокал - който не е опитал, не знае какво изпуска! Задължителен деликатес за Коледа:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сарми на кокал - който не е опитал, не знае какво изпуска! Задължителен деликатес за Коледа:
Сарми на кокал - който не е опитал, не знае какво изпуска! Задължителен деликатес за Коледа:
45238
Сарми на кокал - който не е опитал, не знае какво изпуска! Задължителен деликатес за Коледа:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Уникална рецепта за сарми , които едва ли някога сте опитвали. Сарми на кокал - пълнени не само с кайма, но и с вкусни и ароматни ребърца! Представяте ли си само вкусната комбинация от зеле и месце? Сигурно вече се облизвате! А ето и рецептата:

Сарми на кокал

Продукти:

Зеле - 1 бр. (1,5 кг)

Сол за варене на зелето - 2 супени лъжици

Оцет за варене на зелето - 2 супени лъжици

За плънката:

Лук - 3 глави

Моркови - 2 бр.

Свински ребра - 1,5 кг

Свинска кайма - 350 гр.

Ориз - 1 чаша

Доматено пюре - 2 супени лъжици

Сол - 1 ч.л.

Млян черен пипер - 0,5 ч.л.

Олио за пържене

За соса:

Заквасена сметана (20%) - 150 гр.

доматено пюре - 25 гр.

Вряща вода - 400 мл

Приготвяне:

Отрежете долната част на зелето заедно с дръжката. Сварете главата зеле до омекване във вода с добавка на 2 с.л. сол и 2 с.л. оцет. Поставете няколко зелеви листа на дъното на тенджерата. От останалите варени зелеви листа отрежете удебелените части.

За плънката - запържете свинските ребра до златисто кафяво, добавете сол и черен пипер. Нарежете лука, настържете морковите на едро ренде. В мазнината, която са пуснали ребрата, сложете половината лук и моркови. Добавете доматено пюре, докато задушавате. Залейте ориза с вряла вода, оставете за 10 минути.

Смесете задушения ориз, суровите зеленчуци, запържените в тигана и каймата. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте.

Оформете зелеви рулца: сложете плънката върху зелевото листо, а отгоре - по едно ребърце. Завийте на сармичка и подвийте краищата на зелевите листа. Поставете зелевите рулца в тенджера.

Пригответе пълнежа: разредете заквасената сметана и доматеното пюре във вряща вода. Залейте със соса пълнените сармички в тенджерата. 

Варете ястието 2 часа на слаб огън.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft