За плънката (най-добре е да използвате агнешко, но може и смес): сложете олиото да се сгорещи в тиган и заушете в него нарязания лук до омекване. Добавете ориза, доматеното пюре, червения пипер и гореща вода (в съотношение към ориза 1,5:1). Оставете да ври на бавен огън и щом оризът поеме водата, добавете каймата и подправките. Объркайте добре, раздробявайки каймата, и запържете леко. През това време попарете лапада във вряла подсолена вода, за да омекнат. Вземайте по едно листо лапад, слагайте в средата му по малко от плънката и завивайте стегнато на сармичка. Подредете навитите сарми плътно в тенджерка с дебело дъно (може да сложите на дъното няколко цели листа лапад или зелеви листа, за да не загарят). Залейте с вода, колкото да покрие сармите, и оставете да се варят на бавен огън, докато водата почти изври, а вътрешността на сармите е готова.
Готовите сарми дръпнете от огъня. Разбийте яйцата с брашното и киселото мляко и добавете на струйка към останалата в тенджерата вода при сармите. Разтърсете тенджерата и върнете за малко отново на котлона, колкото да се свари запръжката.
Сарми с лапад
12 Декември 2013
10646
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари