Сарми с пуешко
14 Ноември 2012
14668
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
месо от гърдите на пуйката 1 кг
сланина 100 г
кисело зеле 1 кг
черен пипер 10 зърна
червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша)
сол на вкус
Месото от пуйката се нарязва на правилни парчета, а сланината - на тънки правоъгълни парчета. Посоляват се и се поръсват със ситно счукания черен пипер.
В листа от зелето се поставят по 1 парче месо и по 1 парче сланина, след което листата се увиват на сарми.
Сармите се нареждат в тенджера, на дъното на която са поставени зелеви листа, и след като заврат, се поливат със сгорещената мазнина, оцветена с червения пипер, и по 1 и 1/2 чаени чаши вода и зелев сок. Варят се на умерен огън до готовност.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари