400 гр. филе от сьомга (печена, леко запържена или приготвена на скара и охладена до стайна температура)
2 стъбла целина (селъри), нарязана на ситно
1/2 глава червен лук, обелен и нарязан на ситно
1 с.л. каперси
Сока на един лимон
1 с.л. зехтин
2 с.л. пресен копър, ситно нарязан
Сол и прясно смлян черен пипер
Накъсайте филетата сьомга на малки хапки в голяма салатена купа. Сложете целината, лука, каперсите, лимоновия сок, зехтина и копъра в отделна купа и объркайте дресинга. Внимателно го добавете в купата със сьомгата, като ги миксирате така, че да покриете всички парчета риба. Добавете сол и черен пипер. Оставете салатата в хладилника за около 30 минути, за да може да се охлади и вкусовете добре да се смесят. Сервира се с резенче лимон.