Свежа салата с тофу
22 Декември 2011
10799
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 г тофу
1 домат
1 краставица
2 с.л. сусам
1 ч.л. бяло мисо
2 ч.л. сусамово масло
2 ч.л. оризов оцет
1 ч.л. захар
1 с.л. вода
1/2 ч.ч. кълнове от репички
Време: 10 минути
Краставицата се нарязва на тънки колелца и е подрежда в кръг в порционна чиния. По средата се разполагат доматите. Върху тях се разполагат парченцата тофу (300 г). В малка купичка се смесват мисото (1 ч.л.), сусамовото масло (2 ч.л.), оцетът (2 ч.л.), захарта (1 ч.л.) и водата (1 с.л.) и се разбиват до получаването на еднородна смес. С нея се овкусява вече нареденото предястие. Най-отгоре може да се поръси с печени сусамови зрънца (2 с.л.), кълнове от репички (1/2 ч.ч.) или просто със зелен стрък пресен лук и магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари