Свежа торта с лимон

вход през zajenata.bg
Свежа торта с лимон
admin
Добавена от: admin
7033
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

6 яйца
150 гр. захар
75 гр. нишесте
75 гр. брашно

За заливката:

1 лимон
2 ванилии
200 мл вода
3 супени лъжици захар

За крем  I:

9 супени лъжици конфитюр от ягоди

За крем II:

800 мл сметана
15 гр. желатин на прах
2 ванилии
1 лимон

Тесто : 
1. Жълтъците се отделят от белтъците и последните се разбиват с 50 гр. захар на твърд сняг. 
2. Отделно се разбиват жълтъците с останалата захар и се смесват с белтъчния сняг. 
3. След това се добавят брашното и нишестето. 
4. Кръгла форма за торта се постила с хартия за печене, а след това в нея се изсипва приготвената смес. Пече се в предварително загрята фурна на 200 º С докато се зачерви. Покрива се с фолио и се продължава с печенето. След 10 минути се набожда в средата и ако на клечицата не останат следи от тесто, тестото е готово. 
5. Нарязва се напречно на три части. 
6. От водата, сока от лимон, захарта и ванилиите се прави сироп, с който се напояват блатовете.

Крем:
1. Сметаната и ванилената захар се разбиват на твърд сняг и се добавят сокът и кората от лимон. Разбърква се добре. 
2. Желатинът се залива с 6 супени лъжици студена вода и се разбърква, за да се разтопи. Оставя се да набъбне, а след това се разтопява (без да завира) и се смесва добре със сметаната.

Сглобяване на тортата:
Първият блат (напоен със сиропа) се връща във формата и се маже с конфитюр от ягоди, след това се нанася 1/3 от крем и се покрива с втория блат (също напоен). Същата процедура се повтаря още два пъти и се завършва с крем. Тортата се украсява по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft