Свеж цитрусов сладкиш
7 Март 2012
21661
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Омекналото масло се разбива със захарта на пухкав крем, прибавят се едно по едно яйцата, след това сока на единия портокал и лимон, настърганите им кори, разбърква се до получаване на хомогенна смес. Прибавят се брашното, нишестето и бакпулвера и се омесва. Готовата смес се излива в тава, намазана с мазнина и поръсена с брашно. Пече се в умерена фурна. По време на печене се приготвя глазурата от пудрата захар и сока на останалия лимон и портокал. Разбива се, докато се стопи захарта. Още топъл, сладкишът се залива с тази глазура, поръсва се с кората от лимона и портокала (а може да се украси и с цели резени плод) и се оставя да изстине. Отгоре се получава хрупкава коричка. Реже се напълно изстинал.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари