Свеки е майстор на баницата! Не я реди и навива като мен и теб, а я прави изправена! Е, разкошна става:

вход през zajenata.bg
За Жената
Свеки е майстор на баницата! Не я реди и навива като мен и теб, а я прави изправена! Е, разкошна става:
34413
Снимков материал: pixabay.com
Свеки е майстор на баницата! Не я реди и навива като мен и теб, а я прави изправена! Е, разкошна става:

Тази изправена баница ще спечели на своя страна дори тези, които по принцип не кусват това лакомство от кори и плънка. Цялата философия е в това, че баницата не се реди на слоеве или пък под формата на охлювче, а стои "изправена" в тавата.

Ето и рецептата за това ново кулинарно чудо - права баница :

Изправена баница

Продукти:

1 пак.кори за баница (приблизително 21-24 листа)

250 гр. сирене

1 супена лъжица олио

Три листа от корите се полагат един върху друг, като най-горният се маже с олио. На дългата страна на корите се слага ивица от сиренето и се навиват на руло. Рулото се реже на 12 равни части, приблизително по 4 см., които се поставят изправени в тавичка (използваната тава е 30x20cm). Повтаря се, докато се използват всички кори, олио и сирене.

изправена баница

За заливката:

1 чаша кисело мляко

1 чаша газирана вода

¼ чаша разтопено масло

1 бакпулвер

сол (1/4 ч.л.)

4 яйца

Всички съставки се смесват хубаво до хомогенност. Сместа се излива внимателно върху баницата, така че да влезе в кухините на всяко парченце и да се разпредели по равно. Залятата баница се оставя да почине за 30 минути, така че корите да поемат течната смес.

Междувременно фурната се загрява на 180 ºC.

Може да покриете с хартия за печене, леко навлажнена, ако се опасявате, че фурната ви е силна.

права баница

Печете 40-45 минути.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft