Свекървата мислеше, че не ме бива! Така ли? Запретнах ръкави, замесих тестото, оплетох - е, като...
22 Ноември 2016
107755
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Класика в жанра - тутманик със сирене , но под формата на плитка! Мек , пухкав , топящ се в устата и невероятно ароматен !
Съставки:
500 гр. брашно
250 мл прясно мляко
100 гр.
масло
6 с.л. захар
30 гр. прясна мая
щипка сол
500 гр. меко сирене , извара или смес
1 яйце
Приготвяне:
- Залейте маята и 2 супени лъжици захар с топлото мляко и оставете за 25 минути. Добавете пресятото брашно, размекнатото масло и щипка сол. Замесете тесто.
- Разделете тестото наполовина (за две плитки) и разточете всяко парче с дебелина 2 см.
- Намачкайте сиренето с останалата захар и яйцето.
- Спред това нанесете плънката върху средата на тестото (разделете и нея наполовина), а от двете страни на плънката направете коси разрези в тестото.
- Сплетете разрязаните краища на тестото върху плънката, като запечатат добре ръбовете. Оставете получената плитка в продължение на 20 минути, покрита с чиста кухненска кърпа.
- След това пъхнете втасалия тутманик в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Готово!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари