Продукти
1 опаковка (250 грама) маникоти (14 броя)
1 малък лук, нарязан на кубчета
2 скилидки чесън, накълцани
¼ килограм пресни гъби нарязани на кубчета
1 опаковка (500 грама) частично обезмаслено сирене рикота
1 чаша (120 грама) частично обезмаслено сирене моцарела
1 яйце
1 консерва (300 грама) спанак, добре изцеден
1 чаена лъжичка сух босилек
1 супена лъжица сушен риган
½ чаена лъжичка черен пипер
2 чаши сос за спагети
2 чаши настъргано сирене пармезан
Начин на приготвяне:
1. Подгответе маникотите според указанията на опаковката, като не слагате сол; Изцедете ги, изплакнете ги, изцедете ги отново и ги поставете в голяма тава.
2. Сложете малко мазнина в малка тенджера или тиган. Добавете лука и чесъна и сотирайте на средна температура, докато омекнат. Добавете гъбите и запържете до кафяво.
3. Междувременно, в голяма купа смесете рикотата и моцарелата, яйцето, спанака, босилека, ригана и пипера. Добавете сместа от лук и гъби. Разбъркайте добре.
4. Напълнете със сместа маникотите (вижте Забележката) и ги подредете в тавата, отгоре ги полейте със соса за спагети и поръсете с пармезан. Покрийте ги с алуминиево фолио и ги запечете за 30-35 минути.
* Забележка: Лесният начин за пълнене на тестените изделия е да поставите сместа от сирене и спанак в голям плик за съхранение, след това да отрежете ъгъла му. Просто шприцовайте пълнежа в маникотите.