Необходими продукти:
280 грама шоколадови бисквити с шоколадов пълнеж (около 24 броя)
1 супена лъжица разтопено масло
950 милилитра леко разтопен ванилов сладолед
Приготвяне:
С помощта на нож, нарежете бисквити и ги поставете на една страна. Направете кората, като в блендер за храна поставете 10 бисквити и го включете докато не станат на малки трохи.
Върху тях се поставя сладоледа и с гумена шпатула внимателно го разпределяте върху цялата повърхност. След това отгоре изсипете трохите от бисквити, които са в блендера. Оставете пая във фризера поне 4 часа, т.е. докато не стане твърд. С цел напълно и сигурно да го извадите от съда, минете по ръба му с кърпа, напоена с топла вода, а след това повдигнете дъното заедно с пая и поставете в чиния за сервиране. Добър апетит.