Свекървина торта: Дайте ѝ парченце и ще замърка като котенце!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Свекървина торта: Дайте ѝ парченце и ще замърка като котенце!
Свекървина торта: Дайте ѝ парченце и ще замърка като котенце!
5238
Свекървина торта: Дайте ѝ парченце и ще замърка като котенце!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Зад тази торта се крият големи усилия и куп неуспешни опити да уловя уникалния вкус - успях едва от 13-тия път. За някои може да е нещастно число, но за мене е късметлийско, защото най-сетне успях да накарам свекърва ми да ме признае! Тя е много придирчива и винаги яде само няколко ястия, които само тя умее да готви.

След много опити успях да я изненадам приятно с нещо, приготвено от мен. И винаги се шегувам: „Щом свекърва ми яде тази торта, значи е достойна за всички“. Нямаше как да не я нарека Тортата на свекървата : Ето какво ви трябва:

Тортата на свекървата

Продукти: 

750 мл прясно мляко

2 ванилови пудинга

5 супени лъжици захар

За блата: 

1 яйце

250 мл мляко

50 мл олио

10 супени лъжици захар

10 супени лъжици брашно

1 пълна лъжица какао

1 пакетче бакпулвер

1 пакетче ванилова захар

За крема: 

200 мл сладкарска сметана

2 пакетчета сметана за разбиване (суха)

1 чаена лъжичка захар

смлени бисквити

шоколадови топчета за украса

Приготвяне: 

Сложете 3 чаши от 250 мл прясно мляко в една тенджера. Добавете пакетчетата ванилов пудинг и 5 супени лъжици захар. Бъркайте от време на време на умерен огън, докато сварите класически пудинг, както винаги го приготвяте. Когато пудингът се сгъсти, отстранете тенджерата от котлона и оставете настрана да изстине.

За блата: Счупете яйце в купа и го разбийте малко с тел. Добавете 250 мл прясно мляко, 50 мл олио, 10 супени лъжици захар и разбийте съставките, докато се смесят. Яйцата и другите съставки, които обикновено се съхраняват в хладилника, трябва да престоят поне 1 час на стайна температура, преди да приготвите тортата.

парче торта с крем

След това добавете брашното, какаото и ваниловата захар и разбъркайте добре съставките, докато се образува гладка шоколадова смес без бучки. Накрая добавете бакпулвера. Разбъркайте сместа в 1 посока, докато заприлича на разтопен шоколад.

Покрийте тава с размери 20х30 см с хартия за печене и изсипете приготвената смес. Преди да сложите да се пече, вземете охладения пудинг и с лъжица го разпределете върху цялата шоколадова смес.

ефектна торта

Това е тайната на кремообразния вкус. Разбърква се малко с лъжица и се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса до суха клечка, след което се оставя да изстине.

За крема: Разбийте сладкарската сметана с пакетчетата суха сметана и захар, докато стане гъст крем. Можете да добавите екстракт от ванилия към разбитата сметана. След това добавете още 50 мл мляко (по желание) и разбийте пухкав крем.

торта с пухкав крем

С крема се намазва обърнатата торта от плоската страна (тази, която при печенето е била отдолу). Загладете крема хубаво с шпатула, а отгоре украсете с натрошени бисквити и украсете по желание.

тортата на свекървата

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft