Торта с мандарини , която превъзхожда традиционните сладкиши, дори тези с ябълки!
Приготвя се изключително лесно и бързо, затова сме я кръстили Светкавична мандаринена торта .
Изключително вкусен и освежаващ деликатес, идеален, ако искате да поглезите гостите и вашите близки с нещо "по-така".
Ето продуктите за този пухкав мандаринен сладкиш :
Светкавична Мандаринена торта
Продукти:
- 3 мандарини
- 1 яйце
- 60 г гранулирана захар
- портокалова кора
- 60 ml слънчогледово масло
- 100 мл прясно мляко
- 180 г гладко брашно
- 8 г бакпулвер
- 1 супена лъжица кристална захар
Приготвяне:
Първо обелете мандарините. Разделете на полумесеци и сложете в купа.
Счупете едно яйце в отделна по-голяма купа.
Налейте вътре олиото и разбъркайте. Добавете млякота и разбъркайте отново. Пресейте брашното и бакпулвера в сместа през цедка. Всичко се разбърква добре.
Изсипете тестото в застлана с хартия за печене форма за торта (диаметър 22 см). Подредете мандаринените "лунички" в тестото.
Поръсете тестото със захар.
Поставете формата в предварително загрята фурна на 180°C.
Пече се 25-30 минути.
След изпичане извадете тортата от формата и махнете хартията.
След като изстине, се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!