Светкавична торта: отнема 15 минути с печенето, а резултатът радва небцето с часове!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Светкавична торта: отнема 15 минути с печенето, а резултатът радва небцето с часове!
Светкавична торта: отнема 15 минути с печенето, а резултатът радва небцето с часове!
89212
Светкавична торта: отнема 15 минути с печенето, а резултатът радва небцето с часове!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Признайте си - и вие обичате бързите рецепти с отличен резултат. Е, тази рецепта за супер бърза торта трябва непременно да присъства в тефтерчето на всяка домакиня.

Тя ще ви помогне в ситуация, когато гостите вече са на прага и трябва да приготвите нещо вкусно за чая или кафето: само 15 минути (включително печенето) - и на масата ще имате страхотен десерт . Противно на очакванията, че бързото не е вкусно, тази торта се получава невероятно вкусна, ефирна и нежна. Няма да ви посрами и на празничната трапеза.

светкавична торта

Продукти:

За крема:

Как се прави:

  1. В дълбока купа смесете всички сухи съставки: брашно, бакпулвер, ванилия, картофено нишесте и какао.
  2. Пресейте през сито сместа в купа. Засега я оставете настрана.
  3. В дълбока купа разбийте две яйца, добавете захарта и разбийте до гладка смес.
  4. Добавете солта и млякото към яйчената смес, и разбийте с миксер.
  5. В получената течност изсипете всички сухи съставки. С миксера объркайте тестото: трябва да е малко по-рядко от палачинково.
  6. В готовото тесто добавете олиото и разбъркайте отново.
  7. Вземете стъклена форма за микровълнова фурна, намажете я със силиконова четка с олио.
  8. Изсипете тестото във формата (в случая използвахме такава с диаметър 20 сантиметра), и я пъхнете в микровълновата.
На мощност 750 W печете 8-9 минути.
  • През това време блатът се увеличава тройно и изобщо не спада. Желателно е, както винаги, да проверите готовността с дървено шишче.
  • Извадете блата от формата, охладете леко и го разделете на 2-3 блата.
  • Оставете да се охладят напълно, докато приготвяте крема.
  • В купа извадете заквасената сметана, добавете пудра захар (съгласно рецептата) и разбъркайте до меки връхчета.
  • С получения крем съединете блатовете.
  • Украсете тортата по свое усмотрение. Ние поръсихме с шоколадови пръчици и украсихме с грозде..
  • Тортата може да бъде незабавно сервирана, но ако я оставите да престои 15-20 минути, ще бъде още по-нежна на вкус.
  •  

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft