Светкавичният сладкиш с ябълки на мързеливата домакиня - и вкусът, и скоростта на приготвяне са перфектни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Светкавичният сладкиш с ябълки на мързеливата домакиня - и вкусът, и скоростта на приготвяне са перфектни!
Светкавичният сладкиш с ябълки на мързеливата домакиня - и вкусът, и скоростта на приготвяне са...
31298
Светкавичният сладкиш с ябълки на мързеливата домакиня - и вкусът, и скоростта на приготвяне са перфектни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ябълковите десерти са сред най-популярните у нас и буквално никога няма да сбъркате с подобен сладкиш.

Ако обаче не обичате ябълки, можете да приготвите този деликатес с всякакви плодове.

Ще видите, че цялото семейство ще хареса лесната и бърза рецепта за мързелив ябълков сладкиш ! Ето необходимите продукти за Светкавичния сладкиш с ябълки на мързеливата домакиня :

Светкавичният сладкиш с ябълки на мързеливата домакиня

Продукти:

3 яйца

2 сладки ябълки

100 грама гранулирана захар

100 грама меко масло

30 грама масло на филийки

150 грама брашно

сода за хляб

Приготвяне:

Яйцата се разбиват в дълбока купа и се смесват със захарта, може и с миксер. След това разтопете 100 грама масло в малка тенджера и го оставете да се охлади за известно време. Когато маслото се охлади, го изсипете при яйцата и захарта. След това през фина цедка пресейте в сместа брашното и добавете бакпулвера. Разбъркайте течното тесто с бъркалка.

Отново може да се използва и миксер. След това идва ред на ябълките. Почистете ги от семките, измийте ги внимателно под топла вода и ги нарежете на малки кубчета. Не е нужно да ги белите. Но ако не харесвате ябълките с кората, разбира се можете и да ги обелите. Нарязаните ябълки са достатъчни за 4 по-малки тави (от тези за еднократна употреба) или една голяма. На дъното сложете по едно парченце масло (ако ще печете в голяма тава, застелете я с хартия и нарежете 30-те грама масло по дъното). След това поръсете маслото с кристална захар за карамелена коричка.

Отгоре разпределете нарязаните ябълки по цялото дъно.

масло със захар

ябълки във форма

Можете също така да ги поръсите с канела и пудра захар, зависи от вашия вкус. Ако обичате стафиди, добавете и тях. Сложете резени масло върху ябълките. След това изсипете тестото върху нарязаните и захаросани ябълки. Разстелете тестото равномерно.

ябълки в тесто

Изпечете готовия сладкиш в загрята фурна за около 25 минути на 180 градуса по Целзий. С помощта на шишче може да проверите дали е вече изпечен.

мързелив сладкиш с ябълки

мързелив ябълков сладкиш

Повърхността на сладкиша може да се поръси с пудра захар.

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft