Мойте Рецепти
100 гр.масло (или маргарин)
200 гр.захар
200 гр.заквасена сметана
2 яйца
260 гр.брашно
1,5 ч.л.бакпулвер
1/4 ч.л.сол
250 гр.плодове (в случая замразени череши) или плодово сладко
Щандовете на магазините са отрупани с какви ли не изкусителни сладости, но все пак домашните сладкиши нямат равни - първо е удоволствието от това, че си ги приготвил сам, а и вкусът им е несравним с този на купешките. Проблемът тук обикновено е времето - рядко можем да отделим повече от половин час за готвене в заетото ежедневие. Е, днес сме ви приготвили една специална рецепта - сладкишът просто се топи в устата, а за приготвянето му са ви необходими точно 7 минути, без времето за печене. Текстурата е нежна, а плодовете вътре придават несравним аромат. Ето как точно се приготвя светкавичен сладкиш за 7 минути:
Разтопете маслото. Добавете захарта, заквасената сметана, яйцата и разбийте хубаво до гладка смес. Най-добре е да използвате пълномаслена сметана с висок процент масленост (не толкова кисела). Пресейте брашното, смесено с бакпулвера, директно в купата със сместа, добавете солта и отново разбъркайте. Намажете формата за печене с олио и отгоре изсипете половината от готовото тесто. Подредете плодовете върху тестото или го намажете с мармалад от ягоди, например. Покрийте с втората половина от тестото и заравнете хубаво.
Поставете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна и изпечете за 30 минути.
Извадете охладения леко сладкиш от формата, оставете го да изстине и нарежете.
Приятен апетит!