Свинска кавърма
2 Август 2012
106988
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 гр. свинско месо от плешка
1 с.л свинска мас
2 стръка праз (само бялата част)
2-3 пиперки от туршия (по желание люта пиперка)
10-тина гъби
черен пипер
сол
Отделеното от кости месо се начуква, нарязва се на порционни парчета и се посолява леко, след което се пържи до омекване в предварително загрята мазнина. В същата мазнина, след като се извади месото, се задушават дребно нарязаният праз, нарязаните на едро гъби и почистените и нарязани пиперки, а накрая се слага лютата пиперка. Връща се месото и ястието се задушава още няколко минути до готовност. Поднася се горещо с гарнитура от пържени картофи и салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари