Свинска крем супа
12 Май 2012
17357
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1/2 ч. ч. масло
1/2 ч. ч. брашно
250 гр. свинска кайма
2 ч. л. сос Уорчестър
1 ч. л. сос Табаско
2 ч. л. сол
1 ч. л. бял пипер
2 ч. ч. пилешки бульон
1 с. л. прясно мляко
4 с. л. бяло вино (Мадейра)
няколко ивици препечен бекон
зелен лук (нарязан)
Разтопете маслото в голяма тенджера на слаб огън. Прибавете каймата и бъркайте. Прибавете брашното и бъркайте непрекъснато 4-5 мин., но внимавайте да не загори.
Смесете подправките с бульона и бавно ги прибавяйте в тенджерата. Постепенно прибавете и млякото като бъркате докато се получи гладка смес. Оставете да ври на тих огън 7-10 мин. като бъркате често.
Точно преди да сервирате, прибавете виното.
Сервирайте супата гарнирана с бекон и зелен лук.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари