Свински врат със сирене
9 Август 2014
26714
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
8 пържоли от свински врат без кост
400 мл сметана
100 гр. доматено пюре
250 гр. пушено сирене/пушен кашкавал
500 гр. картофи
200 мл олио
Вегета, черен пипер
Пържолите се начукват, намазват се с подправки на вкус и се пържат в сгорещеното олио до зачервяване от двете страни. Изпържените пържоли се нареждат в намаслена тава, покриват се добре с доматеното пюре, нанася се слой от сметана и се наросват с настърганото пушено сирене/кашкавал. Така приготвени, пържолките се поставят в предварително загрята фурна да се запекат. Картофите се обелват, нарязват се на пръчици и се пържат в горещо олио, след което ги поднасяме с готовите пържоли.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари