За 5 порции:
750 г свинско месо от филето
1 чаена чаша стерилизирани гъби
2 яйца
100 г шунка
1 глава кромид лук
50 г краве масло
черен пипер и сол на вкус
Месото се нарязва на 5 порционни парчета, всяко от които се начуква, като му се придава правоъгълна форма, и се поръсва със сол и черен пипер. В маслото се задушават до омекване дребно нарязаните лук и гъби. Към тях се прибавят шунката и едното твърдо сварено яйце, нарязани на дребни кубчета. След това сместа се разбърква с второто сурово яйце и се охлажда, разпределя се по равно върху едната половинка на парчетата от месото и се покрива с другата половина. Месото с пълнежа се забожда с метална игла или шишче и се пече в електрически тиган, на скара или във фурна. Поднася се топло с подходяща гарнитура.