Много хора смятат, че свинският джолан е твърде труден за приготвяне. Разбира се, има рецепти, при които месото трябва да се вари и маринова за един ден . Но в съвременния свят малко хора имат време за такъв маратон. Затова ви представям най -простата рецепта за това ястие.
Докато свинският джолан се пече в плика , можете да започнете да приготвяте гарнитура или салата . Това ястие се оказва не само вкусно, но и невероятно красиво . То просто иска празнична трапеза. Но простотата на рецептата ви позволява да готвите джолана дори в делничен ден.
Съставки
Свински джолан 1 бр
Чесън 5 скилидки
Сол 1 ч.ч
Пчелен мед 2 супени лъжици
Горчица 2 супени лъжици
Соев сос 50 мл
Подготовка
Разтопете леко медът, за да се смеси по -лесно с останалите съставки. Към него добавете горчица, соев сос и сол. Смесете добре.
Изплакнете и подсушете джолана, направете разфасовки в него. Обелете и разполовете скилидките чесън и ги поставете в разрезите на джолана.
Поставете джолана във форма и го разтрийте добре с мед и соева марината. Поставете месото в хладилник за поне половин час. Колкото по -дълго се маринова, толкова по -добре.
Поставете джолана в плик, като напълните с останалата марината. Печете месото в продължение на 2 часа във фурна, предварително загрята до 200 ° C.
Сервирайте джоланът с мед с всяка гарнитура, той е особено добър с картофено пюре или ориз. Отбележете си тази отлична рецепта и я опитайте!