Свински карета в горчичен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свински карета в горчичен сос
Свински карета в горчичен сос
admin
Добавена от: admin
44317
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 свински карета (или котлет без кост), дебели около 1-1 1/2 см
сол и прясно смлян черен пипер
3 с.л. брашно
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин + допълнително, ако е необхоодимо
1/2 ч.ч. сухо бяло вино
3/4 ч.ч. сметана
1/2 ч.ч. пилешки (или зеленчуков) бульон
1/4 ч.ч. едро смляна или пълнозърнеста горчица 
1/2 връзка магданоз

Подправете месото със сол и черен пипер и оваляйте в брашно. Загрейте маслото и зехтина в тиган и изпържете каретата от двете страни. Извадете в затоплена чиния и покрийте с фолио.
Излейте мазнината от тигана, добавете виното и изстържете с дървена лъжица дъното на тигана. Намалете температурата и варете докато виното се редуцира до 2 с.л. Добавете сметаната, пилешкия бульон, пълнозърнестата горчица и отделения от готовите карета сос и гответе като разбърквате, докато сосът се посгъсти, около 5 минути. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Поднесете каретата, залети със соса и поръсени с нарязан магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft