1 кг свинско (може и малко повече)
4-5 глави лук
1 морков
целина
1 с.л. доматено пюре
брашно
червен пипер
чаша вино
дафинов лист
черен пипер, сол
1 кг патладжани
1 чаша прясно мляко
1 глава чесън
1 връзка магданоз
След като се почисти, месото се нарязва на малки парчета като за кебап. Задушава се с ½ чаена чаша мазнина, заедно с 4-5 глави ситно нарязан лук, 1 морков и парче целина, нарязани на дребни кубчета, докато омекнат.След това се слага 1 лъжица доматено пюре. Щом и пюрето се разреди добре, се наръсва малко брашно, червен пипер и се залива с гореща вода. Прибавят се подправките – чаша вино, дафинов лист, черен пипер, сол – и се поставя в добре захлупен съд да ври на тих огън.
Около 1 кг (6-7 броя) патладжани се изпичат, обелват се от кората и се накълцват на ситно. След това се запържва в малко мазнина 2 супени лъжици брашно, разбърква се с накълцаните патладжани и продължава да се задушава на огъня. Сместа се залива с чаша прясно мляко, посолява се със сол и черен пипер, прибавя се 1 глава счукан чесън и връзка ситно нарязан магданоз.
Когато месото е сварено, кебапът се сервира по следния начин: пюрето се поставя в продълговата чиния , като в средата се прави гнездо (трапчинка). Гнездото се пълни с месо от кебапа, след това се взима сос от него, залива се месото в гнездото и цялата порция от ястието.
Вместо патладжани кебапът може да се поднесе с пюре от картофи или с гарнитура задушен ориз.