Свински кебап върху патладжанено плато

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свински кебап върху патладжанено плато
Свински кебап върху патладжанено плато
admin
Добавена от: admin
11041
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

След като се почисти, месото се нарязва на малки парчета като за кебап. Задушава се с ½ чаена чаша мазнина, заедно с 4-5 глави ситно нарязан лук, 1 морков и парче целина, нарязани на дребни кубчета, докато омекнат.След това се слага 1 лъжица доматено пюре. Щом и пюрето се разреди добре, се наръсва малко брашно, червен пипер и се залива с гореща вода. Прибавят се подправките – чаша вино, дафинов лист, черен пипер, сол – и се поставя в добре захлупен съд да ври на тих огън.
Около 1 кг (6-7 броя) патладжани се изпичат, обелват се от кората и се накълцват на ситно. След това се запържва в малко мазнина 2 супени лъжици брашно, разбърква се с накълцаните патладжани и продължава да се задушава на огъня. Сместа се залива с чаша прясно мляко, посолява се със сол и черен пипер, прибавя се 1 глава счукан чесън и връзка ситно нарязан магданоз.
Когато месото е сварено, кебапът се сервира по следния начин: пюрето се поставя в продълговата чиния , като в средата се прави гнездо (трапчинка). Гнездото се пълни с месо от кебапа, след това се взима сос от него, залива се месото в гнездото и цялата порция от ястието.
Вместо патладжани кебапът може да се поднесе с пюре от картофи или с гарнитура задушен ориз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft