Свински късчета в ябълков сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свински късчета в ябълков сос
Свински късчета в ябълков сос
admin
Добавена от: admin
16016
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г свинска плешка
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици олио
2 глави кромид
2 скилидки чесън
1 чаена чаша ябълков сок
2 чаени чаши зеленчуков бульон
3 моркова
50 гр. маслини без костилки
1 чаена лъжичка суха мащерка
1/2 чаена лъжичка сух розмарин
1/4 чаена лъжичка суха салвия
1/4чаена лъжичка млян черен пипер
2 ябълки
2 чаени лъжички царевично нишесте

Свинското се нарязва на кубчета (или се нарязва на по-малки пържолки), овалват се в брашното. Олиото се загрява и в него се запържва месото по 5 минути от всяка страна. Изважда се и в същата мазнина се запържват за 2-4 минути нарязаните на ситно лук и чесън. Добавят се ябълковият сок, бульонът, нарязаните моркови, маслините, запърженото свинско, мащерката, розмаринът, салвията и пиперът. Ястието се оставя да заври. Температурата се намалява и продуктите се задушават в продължение на 40 минути, докато морковите и месото омекнат. Ябълките се обелват и нарязват на кубчета или тънки филийки. Прибавят се към ястието, което се задушава още 5 минути.
Нишестето се размива в 2 ч. л. вода и се добавя към соса, за да го сгъсти. След 5 минути ястието се сваля от огъня, подправя се със сол на вкус.
Сервира се със сварени спагети, картофено пюре или ориз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft