500 г свинска плешка
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици олио
2 глави кромид
2 скилидки чесън
1 чаена чаша ябълков сок
2 чаени чаши зеленчуков бульон
3 моркова
50 гр. маслини без костилки
1 чаена лъжичка суха мащерка
1/2 чаена лъжичка сух розмарин
1/4 чаена лъжичка суха салвия
1/4чаена лъжичка млян черен пипер
2 ябълки
2 чаени лъжички царевично нишесте
Свинското се нарязва на кубчета (или се нарязва на по-малки пържолки), овалват се в брашното. Олиото се загрява и в него се запържва месото по 5 минути от всяка страна. Изважда се и в същата мазнина се запържват за 2-4 минути нарязаните на ситно лук и чесън. Добавят се ябълковият сок, бульонът, нарязаните моркови, маслините, запърженото свинско, мащерката, розмаринът, салвията и пиперът. Ястието се оставя да заври. Температурата се намалява и продуктите се задушават в продължение на 40 минути, докато морковите и месото омекнат. Ябълките се обелват и нарязват на кубчета или тънки филийки. Прибавят се към ястието, което се задушава още 5 минути.
Нишестето се размива в 2 ч. л. вода и се добавя към соса, за да го сгъсти. След 5 минути ястието се сваля от огъня, подправя се със сол на вкус.
Сервира се със сварени спагети, картофено пюре или ориз.