400 г свински шол
2 с.л. мед
1 ч.ч. бяло вино
куркума
босилек
сол
черен пипер
кимион
За гарнитура:
2 картофа
50 г грах
1 морков
50 г зелен фасул
25 г масло
Време: 30 минути
Месото (400 г) се нарязва на средно големи парчета. Медът (2 с.л.), виното (1 ч.ч.) и подправките се разбиват, докато се получи еднородна смес. С нея се залива нарязаното свинско месо и се оставя на студено за 2 часа в хладилника. Отцежда се и се пече на тиган грил до пълна готовност. Картофите (2 бр) се нарязват на кубчета, морковът - на тънки ленти, стръкчетата зелен боб - на половинки. Зеленчуците се посоляват и задушават в масло. С тях и със салатен лист се гарнират свинските хапки. Може да се сервира с прясна салата (според сезона) или друга подходяща гарнитура - според вкуса.