Свински ребра на фурна с доматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свински ребра на фурна с доматен сос
Свински ребра на фурна с доматен сос
admin
Добавена от: admin
99329
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 свински ребра - 1 кг
4 глави лук
4 сурови чушки (или чушки от туршия)
7-8 зърна черен пипер
2 пъпки карамфил
1/2 ч.л. джинджифил
2 с.л. олио
2 с.л. винен оцет
сол
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. захар
1/2 кг червени домати (пресни или от консерва)

Сварявaме ребрата в подсолена вода.
Отделно приготвяме сос по следния начин: Смесваме доматите (обелени и настъргани на ситно ренде) с нарязаните на ситно глави лук и нарязаните на ситно чушки (по желание може да сложим и 2 люти чушлета, също нарязани на ситно). Прибавяме черния пипер, карамфила, джинджифила и олиото и задушаваме половин час на умерен огън.
След това пасираме задушените продукти и добавяме оцета, канелата, червения пипер, захарта и сол на вкус. На тих огън варим, докато сосът се сгъсти. Отцеждаме и слагаме в тавичка сварените ребра. Заливаме ги със соса и ги печем десетина минути в силна фурна. После намаляваме огъня и двадесетина минути ги допичаме на слаба фурна. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft