![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Чесънът се обелва и стрива в хаванче, след което в малка купичка се обърква заедно с меда и подправките. В приготвената марината се овалва месото и се кисне в хладилника поне за 2-3 часа. Така овкусените ребра се отцеждат от маринатата и се слагат в специален плик за печене. Пликът се слага в тавичка и се пъха в загрята на 180-200 градуса фурна (предварително трябва да се надупчи на няколко места, за да диша месото при печенето). Докато се пекат ребрата, картофите се обелват и нарязват на кубчета. Поръсват се с малко мазнина и подправки на вкус - сол, черен пипер, червен пипер, мащерка, риган и пр. Овалват се добре в мазнината и подправките. След около 1-1,5 часа пликът внимателно се разтваря и при месото се добавят картофите. Пликът отново се затваря и ястието се допича още около час, докато станат готови картофките.