Свински ребърца на фурна с картофки и розмарин
6 Март 2012
194563
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
5-6 свински ребра
1 кг. картофи
200 мл вода
червен пипер
олио
розмарин
сол
Картофите се обелват и нарязват на четвъртинки, а ако са едри - на кубчета. Олиото се загрява в дълбок тиган и в него хубаво се запържват ребърцата. Поръсват се със сол, червен пипер и розмарин.
Месото се прехвърля в тавичка, заедно с мазнината, покрива се с картофите и се добавя водата. Тавичката се покрива с фолио и се пече на умерена фурна около половин час, като към края на печенето фолиото се отстранява и се оставят картофките да хванат лек загар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари