Лукът се нарязва на ситно, чесънът също се нарязва. Чушката се нарязва на кубчета, празът - на колелца, картофите - на едро, морковите се настъргват. Сърцата се сваряват и нарязват на парчета. В олиото слагаме мъничко лук и го запържваме леко, докато покафенее. След това добавяме доматите, чушката и чесъна. След като чушката поомекне и доматите поизврат, прибавяме и останалия лук. Разбъркваме, прибавяме морковите и праза. Задушаваме, докато поомекнат и те и прибавяме картофите и подправките (без солта и червения пипер) и натрошеното кубче бульон. След като се задушат и картофките, добавяме предварително сварените и нарязани сърца и тогава слагаме солта и червения пипер, разбъркваме и след като ястието поври мъничко, наливаме вода, колкото да се покрие всичко. Варим до пълното сваряване на зеленчуците.
Свински сърца - яхния
10 Октомври 2012
32284
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари