Свински шницели със сос

вход през zajenata.bg
Свински шницели със сос
admin
Добавена от: admin
47578
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

 

Шницелите се измиват много добре и се подсушават с домакинска хартия. В месото се втриват подправките - черен пипер и сол. След това шницелите се овалват в брашното (като излишното се изтупва) и се пържат в сгорещена мазнина до зачервяване от всички страни. Готовите шницели се прехвърлят в плато и се оставят на топло. Към отделения от шницелите сос в тигана се добавят нарязаните лук и гъби и се задушават леко. Заливат се с виното и сметаната и сосът се оставя да покъкри, докато се посгъсти (бърка се периодично). Овкусява се със сол, черен и червен пипер и след още 5 минути се дръпва от огъня. Топлите шницели се поднасят залети с гъбения сос и с гарнитура от пържени или варени картофи, ориз, зеленчуци и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft