600-700 гр. свинско филе
200 гр. гъби
1 глава лук
1 варено яйце
200 гр. меко сирене (кашкавал)
1 маринована чушка
няколко листенца пресен босилек
черен пипер
червен пипер
олио
сол
Свинското се начуква с чук за пържоли, за да стане крехко. Натърква се добре със сол и черен пипер. Гъбите и лукът се режат на ситно и се запържват в малко олио до омекване. Дръпват се от огъня и към тях се добавят нарязаното ситно яйце, натрошеното сирене (настърган кашкавал) и накълцаната маринована чушка. Месото се разстила върху широка дъска, отгоре се разпределя плънката и на няколко места се слагат листенцата босилек. Месото се навива на стегнато руло, което се закрепя с дървени клечици или се увива с потопен във вряща вода конец. Отгоре се намазва с олио и малко червен пипер и се пече на скара или във фурната - в тавичка с малко топла вода.