4 свински котлета (без кост) по около 110 гр.
сол и черен пипер
12-20 листа градински чай
8 тънки резена прошуто, около 110 гр.
4 с.л. масло
1 с.л. смлян лук
3 с.л. балсамов оцет
1½ с.л. измити каперси
Начукайте котлетите, така че да удвоят първоначалния си размер и изтънете до дебелина около 0,5 см. Поръсете само вътрешната страна със сол и черен пипер.
Покрийте всеки котлет с няколко листенца градински чай. Прегънете котлетите наполовина, така че да затворите градинския чай. Сложете 1-2 листенца и отгоре. Увийте всеки котлет с 2 резена прошуто.
Загрейте 1 с.л. масло в дълбок тиган. Сложете вътре увитите котлети със страната, покрита с листенцата чай, надолу. Запържете 2 минути, след което обърнете и запържете и другата страна, докато месото е почти готово, а прошутото стане хрупкаво. Месото ще продължи да се готви, след като го дръпнете от огъня. Прехвърлете свинското в топло плато. Сложете в тигана останалото масло и оставете да покафенее. Добавете лука и каперсите и пържете 30 секунди. Сипете балсамовия оцет. Щом маслото образува пяна, махнете тигана от огъня. Подправете със сол и черен пипер и излейте соса върху свинското.
Поднесете с варени картофи, зелена салата или задушени зеленчуци.