Свинско в бекон с каперси и градински чай

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свинско в бекон с каперси и градински чай
Свинско в бекон с каперси и градински чай
admin
Добавена от: admin
8174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 свински котлета (без кост) по около 110 гр.
сол и черен пипер
12-20 листа градински чай
8 тънки резена прошуто, около 110 гр.
4 с.л. масло
1 с.л. смлян лук
3 с.л. балсамов оцет
1½ с.л. измити каперси

Начукайте котлетите, така че да удвоят първоначалния си размер и изтънете до дебелина около 0,5 см. Поръсете само вътрешната страна със сол и черен пипер. 
Покрийте всеки котлет с няколко листенца градински чай. Прегънете котлетите наполовина, така че да затворите градинския чай. Сложете 1-2 листенца и отгоре. Увийте всеки котлет с 2 резена прошуто.
Загрейте 1 с.л. масло в дълбок тиган. Сложете вътре увитите котлети със страната, покрита с листенцата чай, надолу. Запържете 2 минути, след което обърнете и запържете и другата страна, докато месото е почти готово, а прошутото стане хрупкаво. Месото ще продължи да се готви, след като го дръпнете от огъня. Прехвърлете свинското в топло плато. Сложете в тигана останалото масло и оставете да покафенее. Добавете лука и каперсите и пържете 30 секунди. Сипете балсамовия оцет. Щом маслото образува пяна, махнете тигана от огъня. Подправете със сол и черен пипер и излейте соса върху свинското.
Поднесете с варени картофи, зелена салата или задушени зеленчуци. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft