Свинско джоланче с гъби- перфектното ястие за Коледните празници

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Свинско джоланче с гъби- перфектното ястие за Коледните празници
Свинско джоланче с гъби- перфектното ястие за Коледните празници
9514
Свинско джоланче с гъби- перфектното ястие за Коледните празници
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Независимо от празника, за който се подготвяте, винаги можете да направите приказно ястие от свински джолан. Умелите домакини го варят и го пекат, готвят желеобразно месо, само го запържват или правят пушено, разпръскват го на сандвичи и дори го добавят към супата. Но най-често се приготвя пълнен. Свинският джолан с гъби е много популярен поради няколко причини: винаги е сочен и вкусен, рецептата е много проста и ястието е божествено

След като внимателно отстраните костта от вареното кокалче, можете да я напълните с гъби. Но това би било твърде лесно. Нашата възможност е гъби, кайма, два вида лук, любимите ви подправки, а след това друг специален сос от горчица на върха . Вече искате да опитате, нали ...

Затова започнете да готвите свинско, пълнено с гъби.

 

съставки

Свински джолан 1.2-1.5 кг

печурки 300 g

свинска кайма 300 g

лук кромид 1 брой

праз 1 брой

дафинов лист1 брой

Яйчен жълтък 3 броя

Дижонска горчица 3 супени лъжици

разтопено масло 2 супени лъжици

сол на вкус

Черен пипер на вкус

моркови 1 брой

 

подготовка

 Нарежете праза на 3-4 части. Обелете морковите и нарежете на големи парчета. Добавете дафиновия лист, нарязани моркови и лука в тенджерата със свинския джолан и оставете да се вари на слаб огън за 80 минути. Отстранете пяната. Разделете на 2 части както е показано на снимката.

Нарязаните гъби и лук запържете в разтопено масло с нарязания лук. Изсипете всичко в купа. Добавете и каймата и запържете. Добавете сол и черен пипер.

свински джолан
Смесете жълтъците с горчицата, както и 1 чаена лъжичка от бульона, който е останал в тенджерата. Напълнете кокалчетата с плънка от месо и гъби, нанесете с четка соса от горчица и поставете във формата. Печете в продължение на 20 минути при температура 220 ° С. 

свински джолан

Обикновените варени картофи или лека зеленчукова салата ще са идеалната гарнитура към него. Не претрупвайте масата с десетки ястия, тези са достатъчни, за да направят гостите щастливи, доволни и наяли се

свински джолан

Споделете рецепта с приятелите ви и я пригответе с удоволствие.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft